Festékbázis, www.festekbazis.hu felirat.
Az Ön kosara még üres.
Kosár

A szállítási és átvételi mód a rendelés menüben látható!

Összesen:
Tovább a rendeléshez
Nyitólap > 7016 Kapart 1,5 Vakolat

7016 Kapart 1,5 Vakolat

7016 Kapart 1,5 Vakolat

7016 Vakolat felhasználásra kész, műgyanta bázisú, akrilát kötőanyag tartalmú vékonyvakolat, mely kiválóan alkalmas homlokzatok és belső falak védelmére és díszítésére.

Boltok és áruházak ajánlatai

Termék részletes leírása

  • prémium akril vakolat.
  • algásodás és penész elleni védelem
  • korai esőállóságot biztosító szilikon adalékkal

Alkalmazás

7016 Vakolat felhasználásra kész, műgyanta bázisú, akrilát kötőanyag tartalmú vékonyvakolat, mely kiválóan alkalmas homlokzatok és belső falak védelmére és díszítésére. Felhordható simított, vakolt, glettelt felületre, betonra, vagy homlokzati hőszigetelő rendszer zárórétegeként. Algásodás, penészedés elleni védelemmel ellátott, valamint vízállóságot fokozó adalékokat is tartalmaz. Ezért korai esőállósága van és rezisztens a levegőben lévő káros anyagokkal szemben. Nagy strapabírású, víztaszító, tisztítható, ellenáll az időjárásnak, UV-sugárzásnak.

Előkészítés

A felületről a laza, pergő részeket távolítsuk el, az olajos, zsíros és egyéb szennyeződéseket tisztítsuk le. A foltos felületet izoláljuk VALMOR Időjárásálló- és Szigetelőfestékkel! A felület hibáit alkalmas glettelőanyaggal simítsuk be, majd csiszoljuk át!

A vakolat tapadásának növelése és az egyenletes nedvszívás kialakítása érdekében a felületet alapozzuk le VALMOR Univerzális Mélyalapozóval, vagy a vakolat színéhez legközelebb álló színű VALMOR Szemcsés Lábazat és Betonfestékkel (8 szín). A vakolást az alapozó száradását követően kezdhetjük meg. A munkálatok megkezdése előtt javasolt a próbabevonás végzése.

Felhasználás

A vakolást +5 - +30 °C hőmérséklet tartományban végezzük, a felület hőmérséklete max. 25 °C lehet! A vakolatot alaposan keverjük fel, több vödör esetén ellenőrizzük a színazonosságot. A felhordást szemcsevastagságban, rozsdamentes acél simítóval végezzük! Szükség esetén a vakolat maximum 1,5% vízzel hígítható. A struktúrát 5-10 perc pihentetést követően műanyag simítóval dörzsöljük ki! Felületegység bevonása során a munkát nem szabad félbeszakítani. A határoló felületeket maszkoló szalaggal takarjuk ki, a szalagot a kidörzsölést követően azonnal távolítsuk el! A vakolat természetes ásványi anyagokat tartalmaz, ezért az épületek egyes oldalain azonos gyártási dátumú anyagot használjon. Az eső, az erős szél, vagy a tűző nap a felhasználásra kedvezőtlen körülmények. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le a Műszaki és Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Kiszerelések: 15 liter, 5 liter, 8 liter

Színek: antracit, fehér

Anyagszükséglet: 2,4-2,9 kg kg/m2 a 1,5 mm „kapart” struktúra esetében, függ felhordás módjától és az alapfelület minőségétől.

Kiadósság: 2,4-2,9 kg kg/m2 a 1,5 mm „kapart” struktúra esetében, függ felhordás módjától és az alapfelület minőségétől.

Javasolt rétegszám: 1 vagy 2 réteg

Átfesthetőségi idő: Kb. 10 óra. A száradási időt a levegő, illetve a fal magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: Vízzel

Szerszámtisztítás: Vízzel

Felhasználható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 2 év

Összetétel: Víz, kötőanyag, töltőanyag, pigmentek, adalékanyagok.

Kapható színek

A színek tájékoztató jellegűek.

7016 antracit
7016 fehér
^