Festékbázis, www.festekbazis.hu felirat.
Az Ön kosara még üres.
Kosár

A szállítási és átvételi mód a rendelés menüben látható!

Összesen:
Tovább a rendeléshez
Nyitólap > FACTOR CSÓNAKLAKK

FACTOR CSÓNAKLAKK

FACTOR CSÓNAKLAKK

Kül- és beltérben egyaránt felhasználható oldószer bázisú különleges Alkid – Poliuretán gyanták keveréke. UV szűrőket, víztaszító viaszokat és speciális adalékanyagokat tartalmaz, így növeli a fa nedvességgel szembeni ellenállóságát és időjárásállóságát.

Boltok és áruházak ajánlatai

Termék részletes leírása

  • UV álló
  • víztaszító
  • kül- és beltérben
  • viasztartalommal
  • füdőszoba bútorokra
  • kerti bútorokra

Alkalmazás: 

A FACTOR Csónaklakk kül- és beltérben egyaránt felhasználható oldószer bázisú különleges Alkid – Poliuretán gyanták keveréke. UV szűrőket, víztaszító viaszokat és speciális adalékanyagokat tartalmaz, így növeli a fa nedvességgel szembenni ellenállóságát és időjárásállóságát. Kültérben alkalmas édesvíznek kitett csónakok védelmére, valamint kemény és nemes fából készült kerti bútorok, teraszok, épületrészek lakkozására. Beltérben puha és keményfából készült fürdőszoba bútorok nedvesség elleni védelmére használjuk. Ne használja olyan felületeken, amelyek közvetlen érintkezésbe kerülnek élelmiszerekkel, takarmányokkal, ivóvízzel.

Előkészítés: 

A festendő felületről távolítsuk el maradéktalanul a szennyeződéseket, régi bevonatokat, majd dörzspapírral csiszoljuk át és portalanítsuk le! Az esetleges gyantakiválásokat és bitumen maradványokat nitro hígítóval távolítsuk el! A lemosott részeken a hígító teljes száradása után szabad csak festeni. A festett fa nedvességtartalma maximum 10% lehet. A lakkozási munkálatok megkezdése előtt javasolt a próbafestés elvégzése.

Felhasználás: 

A munkálatokat csak +10 °C felett végezzük, a felület hőmérséklete max. 25 °C lehet! Távolítsuk el a lakk felületéről az esetleges bőrréteget, majd alaposan keverjük fel a terméket. Használjunk speciális lakkozó ecsetet, hengert vagy megfelelő szóróberendezést! Alapozó rétegként használjuk a FACTOR Csónaklakk 3:1 arányban lakkbenzin hígítóval készült elegyét. 5 óra elteltével 180-as finom csiszolás után kezdjük meg a felület lakkozását. Beltérben 1-2 lakkréteg, Kültérben 2-3 réteg felvitele javasolt 8 órás időközönként. Az optimális felhordási konzisztencia eléréséhez használhatunk kb. 5% mértékben hígítót. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le a Műszaki és Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Színezés: FACTOR „2 in 1” Vékonylazúrral színezhetjük a lakkozás előtt a fa felületét.

Száradási és átvonhatósági idő (25 °C-on): 12 óra. A száradási időt a levegő, illetve a felület magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.

Kiszerelés: 0,75 liter és 2,5 liter fém dobozban

Fényesség: Fényes

Kiadósság: 12-14 m2 / liter egy rétegben

Javasolt rétegszám: 1-3 réteg

Átfestetőségi idő: Alapozó réteg után 5 óra, rétegek közti várakozási idő 8 óra. A száradási időt a levegő magas páratartalma több órával is meghosszabbíthat

Terhelhetőségi idő: Vízterhelésnek kitett felületek esetén 3 nap elteltével.

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: Lakkbenzinnel

Felhasznáható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 3 év

Összetétel: Uretanizált alkidgyanta, oldószerek, adalékanyagok

Kapható színek

A színek tájékoztató jellegűek.

színtelen
^