Festékbázis, www.festekbazis.hu felirat.
Az Ön kosara még üres.
Kosár

A szállítási és átvételi mód a rendelés menüben látható!

Összesen:
Tovább a rendeléshez
Nyitólap > VALMOR Aqua-Tech Kenhető Vízszigetelés

VALMOR Aqua-Tech Kenhető Vízszigetelés

VALMOR Aqua-Tech Kenhető Vízszigetelés

A legkorszerűbb Core-Shell emulziójának köszönhetően a felhordást és száradást követően kiváló vízálló, vízzáró, párazáró, UV-álló, enyhén sav- és lúgálló, tisztítható, nedves dörzsálló tulajdonsággal rendelkezik.

Boltok és áruházak ajánlatai

Termék részletes leírása

Alkalmazás: 

VALMOR Aqua-Tech Kenhető Vízszigetelés vízbázisú termék, mely a legkorszerűbb Core-Shell emulziójának köszönhetően a felhordást és száradást követően kiváló vízálló, vízzáró, párazáró, UV-álló, enyhén sav- és lúgálló, tisztítható, nedves dörzsálló tulajdonsággal rendelkezik. Tartósan rugalmas -30C°-ig, így a hőterhelésnek kitett különböző anyagok eltérő dilatációs méretváltozását is képes követni. A szigetelt felület járható, de nem kopásálló bevonat, közvetlen burkolható kül- és beltérben, vagy kopásállóvá tehető VALMOR Flexibilis Padlóbevonattal (nem nedvszívó alapfelület esetén csak személyforgalomnak tehető ki a felület).
Alkalmas lapos tetők önálló vízzáró szigetelésére, meglévő bitumenes, PUR, EPDM gumi szigetelések, ponyvák, napernyők, kerti sátrak, stb. felújítására, UV-védelmére és hőterhelésének csökkentésére. Szinte mindenfajta építőanyagra kiválóan felhordható, így az épület bármely pontját megvédhetjük annak pozitív oldala felől érkező nedvességgel szemben.
Kül- és beltérben felhordható: betonok, kerámiák, cserepek, üvegek, csempék, zsindelyek, OSB-k, bádogok, festett és porszórt lemezek, nemesfémek, műanyagok, fóliák, szigetelő lemezek, polikarbonátok, palák, fa anyagok, Betonyp (CK lapok), EPS és XPS lemezek, kövek, téglák, szürke és nemes vakolatok, cementes és diszperziós ragasztókra. Szakszerű felhordás esetén élettartama meghaladja a 10 évet. Állandó víz alatti felhasználásra nem javasoljuk, erre a célra a COROR Klórkaucsuk bevonatot ajánljuk. Elöregedett, összerepedezett, vízáteresztő bitumenes felületek esetében csak ideiglenes megoldást nyújt.

Előkészítés: 

A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el, az olajos zsíros szennyeződéseket tisztítsuk le! A nedvszívó képességgel nem rendelkező felületeket csiszolással érdesítsük! A rozsdás szögeket, acél elemeket először COROR Rapid Korróziógátló Alapozóval kezeljük! A nedvszívó felületek alapozását 1:1 arányban vízzel hígított VALMOR Aqua-Tech Kenhető Vízszigetelés, egyenletes rétegben, telítődésig felhordva, intenzív nyomó-ecsetelő mozdulatokkal végezzük el! Átvonhatósága – a száradás függvényében – legalább 1-2 óra elteltével történhet meg. A repedések, hézagok (maximum 0,5 cm széles/mély) tömítését, illetve a hajlatok megerősítését a következő eljárással végezzük: 1 kg alaposan felkevert VALMOR Aqua-Tech Kenhető Vízszigeteléshez folyamatosan adagoljunk hozzá 0,5-1,0 kg száraz homokot vagy por alakú csemperagasztót, amíg egy sűrű glettelhető masszát nem kapunk, melyet egyenletesen kenjünk a hézagokba, majd simítsuk le! Átvonhatósága – a száradás függvényében – legalább 24 óra elteltével történhet meg. Használjunk hajlaterősítő szalagot! A festési munkálatok megkezdése előtt javasolt a próbafestés elvégzése.

Felhasználás: 

A munkálatokat csak +10 °C felett végezzük, a felület hőmérséklete max. 25°C lehet! A munkálatokat végezhetjük ecsettel, hengerrel, megfelelő szóróberendezéssel. A vödör tartalmát gépi erővel alaposan keverjük fel! Az első rétegre szánt mennyiséget hígítsuk meg, maximum 15% víz hozzáadásával. Egyenletes rétegben, folyamatos ecsetelő mozdulatokkal fessük le a felületet! Az első réteg felvitele után hagyjunk legalább 10 óra száradási időt, amíg az járható nem lesz! A fedőbevonatot kb. 10% víz hozzáadásával hígítsuk, ezt követően– ügyelve a tökéletes szigetelés elvárásaira – hordjuk fel a felületre! Tartós vízterhelésnek, lejtés nélküli, valamint nagy hőtágulásnak kitett 1 m2 felületre 1 kg (hígítatlan mennyiséggel számoljon) bevonatot, minimum 3 rétegben hordjunk fel! A bevonat repedésáthidaló képessége a rétegvastaggal arányos mértékben növekszik. A termék felhasználásának megkezdése előtt, kérjük, töltse le a Műszaki és Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Fényesség: selyem-matt

Kiadósság: 1-4 m2 /kg, két-három rétegben, az elérni kívánt cél függvényében

Javasolt rétegszám: 2-3 réteg

Átfesthetőségi idő: (25 °C-on): 10 óra, végső kötési idő max. 1 hét – az időjárás függvényében

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: vízzel

Felhasználható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 2 év

Összetétel: emulzió, töltőanyagok, adalékanyagok

 

Kapható színek

A színek tájékoztató jellegűek.

fehér
világosszürke
^