Festékbázis, www.festekbazis.hu felirat.
Az Ön kosara még üres.
Kosár

A szállítási és átvételi mód a rendelés menüben látható!

Összesen:
Tovább a rendeléshez
Nyitólap > Valmor Lábazatfesték

Valmor Lábazatfesték

Valmor Lábazatfesték

A VALMOR Lábazatfesték, jellemzően kültérben használható időjárásálló festék. Dekoratív bevonat kialakítására alkalmas lábazati hőszigetelő rendszereken és alapvakolattal ellátott felületeken.

Boltok és áruházak ajánlatai

Termék részletes leírása

Jellemzők

  •  jellemzően kültérben használható
  • időjárásálló
  • alkalmazható nagy vagy kis nedvszívó képességgel rendelkező felületek festésére is

Alkalmazás 

A VALMOR Lábazatfesték, jellemzően kültérben használható időjárásálló festék. Dekoratív bevonat kialakítására alkalmas lábazati hőszigetelő rendszereken és alapvakolattal ellátott felületeken. Alkalmazható továbbá nagy vagy kis nedvszívó képességgel rendelkező felületek festésére (beton, tégla, diszpreziós homlokzat és lábazatfestékek, stb...). Kiváló a képződött bevonatnak, a felcsapódó vízzel szembeni ellenállósága és színtartósága. Teljes átszáradás után könnyen tisztítható bevonat képződik a kezelt felületen. Amennyiben a glettelésből, simításból adódó kisebb hibákat, vagy a hajszálrepedéseket szeretné eltüntetni, javasoljuk a VALMOR Szemcsés Lábazat és betonfestékünket, melynek használatával egységes, enyhén strukturált felület alakítható ki.

Előkészítés 

A felületről a laza pergő részeket távolítsuk el, az olajos, zsíros szennyeződéseket tisztítsuk le! A kezelendő felület legyen száraz és pormentes. Az esetleges hibákat, a fogadófelületnek és az igénybevételnek megfelelő anyaggal javítsuk ki. A festék, a hordozó felület felől érkező vizesedési vagy salétromosodási folyamatoknak nem tud ellenállni, ezek megszüntetésére kérjen szaktanácsot. A festési munkálatok megkezdése előtt javasolt a próbafestés elvégzése.

Felhasználás

A festést csak +10 °C felett végezzük, a felület hőmérséklete max. 25 °C lehet. Ne dolgozzunk esőben vagy tűző nyári napsütésben! Használat előtt a festéket alaposan keverjük fel. A felület alapozásához VALMOR Lábazatfesték és víz 1:1 arányban hígított keverékét használjuk. Az alapozó keveréket intenzív ecsetelő mozdulatokkal hordjuk fel a felületre. A festéket legalább két rétegben fessük fel, nagy igénybevételnek kitett felületen három réteg felhordása javasolt. Festéket hígíthatjuk 5-10 % víz hozzáadásával, a felhordás megkönnyítése érdekében.

Kiadósság:  3,5-4,0 m2/liter két rétegben (glettelt minőségű felület esetén)
Száradási és átvonhatósági idő:   (25 °C-on): 4 óra - A száradási időt a levegő magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja.
Hígítás, eszközök tisztítása: vízzel. Nedvszívó felületek alapozását 1:1 arányban vízzel hígított festék intenzív ecsetelésével végezzük
Felhordási módok: ecset, henger
Szín:  fehér, szürke, antracit, középbarna, barna, terrakotta, vörös, zöld
Javasolt rétegszám: 2-3 réteg
Fényesség: matt
Kiszerelés:  1l; 4l; 8l

 

Kapható színek

A színek tájékoztató jellegűek.

fehér
szürke
antracit
középbarna
terrakotta
barna
vörös
zöld
^