Festékbázis, www.festekbazis.hu felirat.
Az Ön kosara még üres.
Kosár

A szállítási és átvételi mód a rendelés menüben látható!

Összesen:
Tovább a rendeléshez
Nyitólap > COROR Selyem Zománcfesték

COROR Selyem Zománcfesték

COROR Selyem Zománcfesték

Könnyen kezelhető cseppmentes, kiváló fedőképességű, selyemfényű gyorsan száradó festék.

Boltok és áruházak ajánlatai

Termék részletes leírása

  • kül- és beltérben is
  • fémre, fára, falra, betonra egyaránt használható
  • felvihető ecsettel, hengerrel, szórható is
  • selyemfényű

Alkalmazás:

A COROR Selyem Zománcfesték egy kellemes, krémes állagú, selyemfényű bevonat. Kül- és beltérben, lakossági dekorációs, barkács és felületvédelmi célokra egyaránt használható. Könnyen kezelhető cseppmentes, kiváló fedőképességű, gyorsan száradó festék. Bevonata húsos, szépen terülő, selyemfényű megjelenésű. A védeni kívánt felület lehet: fém, kezeletlen fa, kezelt fa, ajtó, ablak, korábban festett felület, tégla, beton, kő. COROR Selyem Zománcfesték módosított „Alkyd” kötőanyagának köszönhetően kiváló minőségű, rugalmas, tartós bevonatot ad. A megszilárdult bevonat ellenáll az UV sugárzásnak, tartósan víz lepergető, így megfelelő védelmet biztosít az időjárás viszontagságaival szemben. A bevonat végleges fényessége kb. 2hét alatt fejlődik ki.

Előkészítés: 

A festendő felületről távolítsuk el maradéktalanul a szennyeződéseket, a régi bevonatokat és a pergő rozsdát. Régi bevonatok eltávolításához használjuk a COROR Rapid Festéklemarót. Korábban festett felületek esetében használhatunk felület kiegyenlítésre alkalmas tapaszt. Mechanikai tisztítás után mindig portalanítsuk a felületet.

Fém felületek esetében rozsdaátalakítók használata nem javasolt. Acél (vas), oxidálódott régi alumínium és horganyzott felületeket alapozzuk COROR Rapid Korróziógátló alapozóval.

A kezeletlen fa felületeket csiszolás és portalanítás után lakbenzin hígítóval jól meghígított COROR Selyem Zománcfesték elegyével alapozzunk úgy, hogy a fába ivódjon be az alapozónk. Amennyiben szükséges 24 óra elteltével közbenső csiszolást alkalmazzunk. Gondoskodjon a gombák és rovarok okozta károk megelőzésére FACTOR Szú- és Gombaölővel. A festési munkálatok megkezdése elött, a festéket fel kell keverni. Próbafestés elvégzése javasolt!

Felhasználás:

A COROR Selyem Zománcfesték felhasználásánál kérjük, tartsa be a festéssel kapcsolatos ismereteket, hogy az Ön által kezelt felület tökéletes minőségű legyen. Fokozottan ügyeljünk az élek és sarkok megfelelő rétegvastagságú bevonatolására. A munkálatokat csak 5–30 °C között végezze! Felületek fedő festését legalább 2 rétegben javasoljuk. A festék felhasználásra kész, hígítani nem szükséges, de lehetséges minimálisan, az optimális felhordási konzisztencia eléréséig. A festéket felhordhatjuk ecsettel, hengerrel és megfelelő szóró berendezéssel. A termék felhasználásának megkezdése előtt kérjük, töltse le a Műszaki és Biztonsági adatlapokat a www.festekbazis.hu oldalról!

Fényesség: selyemfényű

Kiszerelések: 0.75, 2.5 l

Javasolt rétegszám: 1-2 réteg

Száradási és átvonhatósági idő (25 °C–on): 4 óra érintés száraz, 8 óra száraz-átfesthető. A száradási időt a levegő, illetve a felület magas páratartalma több órával is meghosszabbíthatja. Teljes átszáradás, csiszolhatóság 24 óra, festékbevona

Hígítás, szerszámtisztítás közvetlen használat után: Lakkbenzinnel

Felhasználható 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 5-25 °C –on tárolva, bontatlan csomagolásban: 3 év

Kiadósság: 14-17 m2 / l egy rétegben, 40 μm-es száraz filmvastagság mellett.

Kapható színek

A színek tájékoztató jellegűek.

antracit RAL 7016
fehér RAL 9003
fekete RAL 9005
sötétbarna
világosbarna
sötétszürke
fehér RAL9003
^